3
Wyjście do restauracji to dla wielu ludzi przyjemność, oznaka odpowiedniej pozycji społecznej, czasami niemal święto. Zapewne zmieniliby zdanie, gdyby wiedzieli, co dzieje się za zamkniętymi drzwiami restauracyjnej kuchni.
Dodano: , wyświetleń 5771
Gość - Bolo
ponad 16 lat temu
Witam, 2,5 Roku jako kucharz Włoski w Dominium Pizza Wawa, Nigdy nie podałem wtórnika człowiekowi do jedzenia, każde danie piękne i czyste do klienta osobiście zanosiłem, za co zbierałem wiązanki bo nie wolno do tej pory tego robić, Pizzer jest na Sali i widać co on robi, wszystkie dodatki do jedzenia kontrolowane, jak coś upadło na ziemie, to w koszu się znajdywało, to co teraz widziałem to ostre przeginanie, Napiwki ( Tipy ) zawsze mile widziane, Humor kelnerką, Kelnerom poprawia, Dawałem id daje Tipy min: 2plny.
Gość - Poip
ponad 16 lat temu
To już jest przesada :/ Gdzie sanepid ? Tych ludzi na leczenie wysłac !
Gość - dowgal
ponad 16 lat temu
Ja z kolei pracuje w przyzwoitej karczmie w B-B i takie zachowania jak na tym filmie też uważam za margines. Nie zauwarzyłem takich rzeczy u nas. Owszem, nie wszystko jest idealne jak w przepisach ale polędwica jest zawsze polendwicą a sałatki mają góra dwa dni. A chamskich klientów, jeśli się zdarzą wyrzuca się!
Gość - Janny Barvo
ponad 16 lat temu
Jestem kucharzem (z zawodu) i powiem że to właśnie tak sie dzieje niedojedzone warzywa stare mięso i ryby lepiej niedenerwować kucharza
Gość - Azztek
ponad 16 lat temu
Sam czesto jadam w konkurencyjnych restauracjach i hotelach. Bycie milym dla kelnera to dobry pomysł
Gość - Azztek
ponad 16 lat temu
Skonczylem technikum gastronomiczne, juz na pierwszych praktykach trzeba bylo wiedziec co i jak. Przejrzyjcie na oczy to nie tylko w Angli. Pracowalem w prestizowych hotelach: Vienna, Jawor, President. Powiem jedno, tylko kultura was ocali. Zapraszam!
Gość - Seheran
ponad 16 lat temu
EJ sciema Ja nie będę poddawał pod komętarz twojej wypowiedzi bo to to jest żałosne to jest prawda ja dla hamów tez bym tak robił
Gość - Rafik
ponad 16 lat temu
heh człowieki co wy wiecie o restauracjach . To istny felieton z UK - a to co pokazuja to prawda , sam pracowalem w jednej z dobrych restauracji greckich w Londynie ponad 2 lata. I wiecie co przyznaje sie bez bicia 70% tego co jest pokazane praktykowałem , nieraz z taleza mi spadło cos co mialem zaniesc na stolik do klienta podnosiło sie z ziemi kładło spowrotem i gitara, numer z winem zlewanym pod barem to regóła i tak co wieczor, plucie , smarkanie i nie powiem co jeszcze do drinkow i jedzenia dla chamskiej klienteli - to norma. Mozna by wymieniac bez konca .Dzis sam nie jadam w restaurajach
Gość - kucharz
ponad 16 lat temu
Tyle w tym prawdy co uczciwych w sejmie.
Gość - kolo
ponad 16 lat temu
nawet jesli koles nie napluje i wogóle bedzie wporzo itp. to kebab sam w sobie jest szkodliwy przez odgrzewanie a nie jest mozliwe zeby cały kawał kebabu zszedł w jeden dzien, na noc jest wylaczane a w dzien dalej sie piecze i tak powstaja niebezpieczne bakterie. ja kebabu nie jem - to jest jak jeść odgrzewany 50 razy kotlet który ma tydzień albo więcej..
Gość - prawda boli
ponad 16 lat temu
...ale to prawda. Niestety w upadlej moralnie GBR pieniadze sa juz duzo wazniejsze od czlowieka. Nie martwcie sie...w Polsce tez tak zaraz bedzie...a w niektorych miejscach juz jest ^^
Gość - sciema
ponad 16 lat temu
Ludzie nie rozumiecie ze to jest zrobine zeby byla ogladalnosc? Zaden kelner by nie naplul do jedzenia bo by zaraz stracil prace to samo kucharz, pracuje w gastronomi i wiem ze takie przypadki to jakis ulamek procenta, ktory kiedys i tak zostanie za to zwolniony.
Gość - corn
ponad 16 lat temu
ale przegięcie bo to jest w angli
Gość - kika
ponad 16 lat temu
ameryke odkryli . tak jest od dawna.
Gość - Kucharz
ponad 16 lat temu
Niee no bez przesady. Pracuje w hotelowej restauracji i cos takiego jest nie do pomyslenia. Wiec to tylko jakieś zboczone amerykańskie restauracyjki sa tu pokazane xD
Gość - tomphoenix
ponad 16 lat temu
Masakra
Gość - 3bonk
ponad 16 lat temu
Wiedziałem, że nie jest dobrze ale nie wiedziałem, że jest aż tak tragicznie!!!
Gość - Ali G
ponad 16 lat temu
dobrze ze umiem sobie sam ugotowac