8
Ludzie w Polsce kochają burgera drwala, od 10 lat wraca on każdej jesieni. W filmie przedstawiam moją wariację na temat tego burgera, którą gorąco polecam Burger Drwala z grilla (1 sztuka): - 220 gramów wołowiny (np. mostek, rostbef, antrykot, łopatka) - 1 solidna bułka do burgera, - 100 gramów żółtego sera (w jednym kawałku, najlepiej okrągły plaster), - 4-5 plastrów surowego wędzonego boczku (ok. 50-70 gramów), - 1 liść sałaty lodowej, - 20 gramów prażonej cebulki, - sól, pieprz. Sos: - 2 łyżki majonezu (ok. 40 gramów), - 1 łyżka keczupu (ok. 20 gramów), - 1 łyżeczka musztardy (ok. 10 gramów).
Dodano: , wyświetleń 1808
#5 49 40379
Powiązane (0)