8
Ludzie w Polsce kochają burgera drwala, od 10 lat wraca on każdej jesieni.
W filmie przedstawiam moją wariację na temat tego burgera, którą gorąco polecam
Burger Drwala z grilla (1 sztuka):
- 220 gramów wołowiny (np. mostek, rostbef, antrykot, łopatka)
- 1 solidna bułka do burgera,
- 100 gramów żółtego sera (w jednym kawałku, najlepiej okrągły plaster),
- 4-5 plastrów surowego wędzonego boczku (ok. 50-70 gramów),
- 1 liść sałaty lodowej,
- 20 gramów prażonej cebulki,
- sól, pieprz.
Sos:
- 2 łyżki majonezu (ok. 40 gramów),
- 1 łyżka keczupu (ok. 20 gramów),
- 1 łyżeczka musztardy (ok. 10 gramów).
Dodano: , wyświetleń 1808