@StarWurst skomentował ten film
42

,
przez @Ridicfox
7 komentarze
Jak w Chinach ubijają placka
Ciasto urabiane w drewnianym miso-moździerzu za pomocą tłuczka, a kulki z niego kręci jakiś robot. Japonia.
StarWurst
ponad 9 lat temu
no i co ? napier...ją młotkami w ciasto ?
Mikus298
ponad 9 lat temu
@Mikus298: mochi zapomniałem o nazwie
Mikus298
ponad 9 lat temu
@StarWurst: Tak napier.... młotkami, w gotowe ciasto ryżowe które następnie formuje się w kulki i obtacza w sezamie, mogą być też nadziewane, kolor zielony uzyskuje się dodaniem sproszkowanych liści yomogi , przysmak cało roczny ale kojarzony ze świętami i nowym rokiem coś jak u nas pączki, jak dla mnie ciasto jest gąbczaste coś jak nasze miękkie pyzy i ma posmak makaronu ryżowego z dodatkami ale każdy ma swój gust, na rynku europejskim ciasto bardziej przypomina ciasto drożdżowe, ale zawsze polecam jak jest okazja spróbować jest to jakieś nowe doświadczenie.A i przy zamawianiu nie pomylić z mochiko ja się tak sam wrobiłem i cie dziwiłem czemu kurde dali mi coś małego na patyku